Ik heb nu hulp nodig

Heb je een dringend probleem of maak je je zorgen om iemand? Kijk hieronder wie jou kan helpen.

Alles Oké? Supportlijn

Ben je tussen de 18 en 25 jaar oud? En gaat het even niet zo lekker? Dan kun je volledig gratis en anoniem bellen of chatten met de Alles Oké? Supportlijn.

Alles is bespreekbaar. De vrijwilligers die achter de chat en telefoon zitten zijn getraind om écht naar jou te luisteren, zonder oordeel. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen. Als je dat wilt, denken ze ook met je mee hoe je weer een stap in de goede richting zet. Je hebt daarbij altijd zelf de regie.

Huisarts

Ook als het om je mentale gezondheid gaat, heb je soms de huisarts nodig. Het gaat dan altijd om klachten die je zelf ervaart. Denk aan angstklachten die niet minder worden. Een sombere stemming die niet verandert. Eetproblemen die je niet onder controle krijgt. Of problemen met alcohol of drugs. Alleen als er een levensbedreigende situatie is, bel je met de spoedlijn.

Tijdens kantooruren bel je je eigen huisarts. Heb je ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend de huisarts met spoed nodig? Dan kun je de huisartsenpost bellen via 070 – 346 96 69.

Vanwege privacy kun je de huisarts niet bellen als het om iemand anders gaat.

  • Maak je je erge zorgen om iemand anders? En vraagt die persoon zelf niet om hulp? Bel dan met Meldpunt Bezorgd.
  • Is er direct hulp nodig, bijvoorbeeld omdat iemand zelfmoord wilt plegen of zichzelf niet meer onder controle heeft? Bel dan 112.

De Kindertelefoon

Ben je tussen de 8 en 18 jaar oud? En wil je ergens over praten? Dan kun je volledig gratis en anoniem bellen of chatten met de Kindertelefoon.

Met ruim 700 vrijwilligers biedt De Kindertelefoon via de chat en telefoon een luisterend oor voor elke vraag.

Politie

Voel je je onveilig, is er sprake van overlast of spelen er andere problemen in de buurt, zonder dat er sprake is van spoed? Bel dan de politie: 0900-8844.

Veilig Thuis

De gemeente zet zich in om kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld aan te pakken. Heb je hier zelf mee te maken, of heb je vermoedens dat een ander hiermee te maken heeft? Dan kun je terecht bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor mishandeling en huiselijk geweld.

Je kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer 0800-2000. Is er sprake van spoed, bijvoorbeeld omdat je denkt dat een kind zich in een levensbedreigende thuissituatie bevindt? Bel dan altijd direct 112.

113 Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord? Neem dat serieus en blijf er niet mee rondlopen. Je kunt 24 uur per dag terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Bij de hulpverleners van 113 kun je bijvoorbeeld je gedachten delen. Of je gepieker even onderbreken.

De telefonische- en chat-hulplijn is dag en nacht voor jou bereikbaar. Je kan met 113 bellen of chatten, wat jij zelf het prettigst vindt. Uiteraard zijn de gesprekken anoniem en vertrouwelijk.

Meldpunt Bezorgd

Maak je je zorgen over iemand? Bijvoorbeeld vanwege zijn of haar gedrag, psychische problemen, verslaving of isolement? En vraagt die persoon zelf niet om hulp? Voorkom dat de situatie uit de hand loopt en geef je zorgen door aan het Meldpunt Bezorgd. Je kunt bellen naar het telefoonnummer 070-353 72 91 (optie 3).

112

Ben je in levensgevaar of voel je je erg onveilig? Of is er iemand anders in levensgevaar? Bel dan 112.