Help mij op weg

Vind je Mentaal Wegwijs lastig? Of weet je niet welk aanbod bij jou past? Bekijk hier wie jou op weg kan helpen.

WWZ-loket

Wil je liever dat iemand je via de telefoon op weg helpt? Bel dan met 088–6549380. De medewerkers van het Welzijn, Werk en Zorg loket helpen je graag verder, denken met je mee en geven professioneel advies. Zij kunnen je doorverwijzen voor ondersteuning naar de juiste organisatie. Het WWZ-loket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Je kunt ook chatten met een medewerker, maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Ciëntondersteuner MEE

MEE wil dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ook als je een beperking hebt. Iemand van MEE kijkt samen met jou wat jij nodig hebt. En wat het beste bij jou past. Zodat jij je weer beter gaat voelen.

Hulp van MEE is gratis.

naar de dienst

POH-GGZ

Elke huisarts heeft iemand in de praktijk die jou kan ondersteunen als je mentale klachten hebt. Zo iemand heet een praktijkondersteuner.

De praktijkondersteuner kan jou helpen met ontdekken waardoor jouw klachten komen. Ook kijken jullie samen wat je er zelf aan kunt doen. Zoals oefeningen of een cursus. Of misschien heb je andere hulp nodig, zoals steun van een maatschappelijk werker.

Soms denkt de praktijkondersteuner dat een behandeling nodig is. Dan kan die je in overleg met de huisarts doorsturen. Bijvoorbeeld naar een psycholoog of psychiater.

Maak een afspraak bij je huisarts als je wilt praten met een praktijkondersteuner.

naar de dienst