Wat is het

Vrijwilligerswerk is werk dat je vrijwillig doet, dus zonder ervoor betaald te krijgen. Het geeft zin aan je leven en past goed bij mensen die iets voor een ander willen betekenen. 

Wat kun je verwachten?

Als vrijwilligerswerker bied je hulp op een plek waar dit nodig is. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld iemand helpen met de administratie of boodschappen doen voor iemand uit de buurt. Je kunt maaltijden rondbrengen of helpen op de kinderboerderij. Vrijwilligerswerk kan ook in een groep: je gaat dan bijvoorbeeld samen in de natuur werken. Afhankelijk van het soort vrijwilligerswerk kan er een vergoeding tegenover staan. Op welke dagen en tijden je werkt, spreek je af op de plek waar je aan de slag gaat.

De Vrijwilligerscentrale helpt je bij het vinden van vrijwilligerswerk dat bij jou past. Ook ondersteunt de Vrijwilligerscentrale je bij het goed kunnen uitvoeren van dat werk.

Hoe ben je goed voorbereid?

Je maakt een afspraak met een consulent. Dat kan per telefoon of via de website. Je hoeft je niet specifiek voor te bereiden op dit gesprek. Wel kan het helpen om je alvast te oriënteren op het aanbod via de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale.

Aan de slag

Vind je eigen vrijwilligerswerk via onze vacaturebank of loop binnen op ons kantoor op maandag of donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken voor een ander tijdstip kan ook door een e-mail te sturen naar: info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Bekijk ook eens