Wat is het

Het Rots & Water-programma is een weerbaarheidstraining voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar.

Wat kun je verwachten?

In het Rots & Water-programma wordt gewerkt aan de weerbaarheid van jongeren. Denk aan het versterken van je zelfbeeld en leren om beter voor jezelf op te komen. Ook als er geen pestgedrag plaatsvindt in de klas, kan de Rots & Water-training bijdragen aan meer weerbaarheid. De training bestaat uit fysieke oefeningen, reflecteren en kringgesprekken.

Het doel van het Rots & Water-programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en meeloopgedrag. Jongeren leren beter voor zichzelf opkomen, zichzelf verdedigen, vriendschap sluiten, rekening houden met elkaar en vooral ook respect hebben voor elkaar. Er wordt gewerkt aan ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Met dit programma ondersteunen we de sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren in de leeftijd 10 t/m 18 jaar.

Hoe ben je goed voorbereid?

Tijdens de training is sportieve kleding gewenst. Hou er ook rekening mee dat je tijdens de training geen schoenen draagt. De training wordt gegeven op blote voeten zodat je goed de grond onder je voeten kunt voelen. Er zit een opbouw in de trainingen. Er worden 10 lessen gegeven van 1-1,5 uur. Het is belangrijk om bij minimaal 75% van de trainingen aanwezig te zijn.

Aan de slag

Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie over waar en wanneer de trainingen plaatsvinden.

Bekijk ook eens