Wat is het

Bied jij zorg aan een ander en merk je dat dit je (te) zwaar belast? Een Mantelzorgconsulent denkt met je mee. Hij of zij helpt je om in balans te komen of te blijven, zodat je de zorg kunt blijven dragen.

Wat kun je verwachten?

Zorgen voor een ander vraagt veel van je. Soms gaat het zelfs onbedoeld ten koste van wat je zelf nodig hebt. Vraagt de zorg meer van je dan je zou willen en loop je hierin vast, dan bieden gesprekken met een mantelzorgconsulent steun.

De mantelzorgconsulent luisterd en denkt met je mee. De consulent  kan  je advies geven om zo de balans weer terug te krijgen. De mantelzorgconsulent onderzoekt samen met jou waarom de zorg te zwaar is geworden. Vervolgens werk je toe naar een concrete oplossing en het voorkomen van overbelasting in de toekomst.

De gesprekken met de consulent duren maximaal een uur. Je start met een eerste gesprek om de situatie goed in beeld krijgen. Vanuit daar stel je samen een doel om naartoe te werken in 5 à 10 gesprekken. Gesprekken vinden plaats bij SMOW in het Van Heeckerenhuis, bij je thuis of tijdens een wandeling.

Hoe ben je goed voorbereid?

Je hoeft je niet specifiek voor te bereiden op de afspraak. Op basis van wat is afgesproken, ontmoeten we elkaar bij SMOW in het Van Heeckerenhuis of komen op huisbezoek. De ingang van SMOW bevindt zich aan de rechterkant van het gebouw. Je kunt je daar melden bij de front office. Dit is de eerste deur die je ziet.

Aan de slag

Klik hier om meer te lezen over de verschillende vormen van mantelzorgondersteuning. Je kunt je aanmelden via e-mail: info@smowassenaar.nl of per telefoon: 070 511 22 26 (bereikbaar tussen 9.00 – 14.00 uur).

Bekijk ook eens