Wat is het

Themacafe mantelzorg is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers: mensen die voor een ander zorgen. Eens per maand kom je met elkaar samen om tips en ervaringen uit te wisselen en je hart te luchten.

Wat kun je verwachten?

Zorgen voor een ander vraagt veel van je. Soms gaat het zelfs onbedoeld ten koste van wat je zelf nodig hebt. Om hier beter mee te leren omgaan, kun je eens per maand samenkomen met andere mantelzorgers. Je gaat met elkaar in gesprek en wisselt ervaringen en tips uit. Dit gebeurt steeds aan de hand van een thema en onder begeleiding van een professional. Tijdens een Themacafe  vind je steun bij elkaar en onderzoek je gezamenlijk hoe je de zorg langer volhoudt, met oog voor jezelf. Bijeenkomsten duren 2 uur. 

 

Hoe ben je goed voorbereid?

Je hoeft je niet specifiek voor te bereiden. De cafés worden gehouden in het van Heeckerenhuis bij SMOW. Wanneer je de hoofdingang neemt, loop je naar rechts in het gebouw naar de gele kamer . 

Aan de slag

Klik hier om te lezen over de verschillende cafés. Je kunt je aanmelden via e-mail: info@smowassenaar.nl of per telefoon: 070 511 22 26 (bereikbaar tussen 9.00 – 14.00 uur). Op onze kalender zie je de precieze data en tijdstippen.

Bekijk ook eens