Wat is het

Een maatschappelijk werker is een hulpverlener die je helpt door met je in gesprek te gaan als je tegen problemen in het leven aanloopt.

Wat kun je verwachten?

Een maatschappelijk werker kan je helpen met allerlei soorten problemen. Denk aan relatieproblemen, problemen in de omgang met anderen, problemen met de situatie thuis, op je werk of op school. Ook als je je somber voelt, angstig of verdrietig bent kun je met een maatschappelijk werker in gesprek.

De gesprekken met de maatschappelijk werker voer je alleen, samen met iemand of met het hele gezin. Samen met de maatschappelijk werker breng je jouw situatie goed in beeld. Als er meerdere problemen spelen, helpt de maatschappelijk werker om overzicht te creëren. Hierdoor weet je welk probleem je het beste als eerste kunt aanpakken. De maatschappelijk werker kan praktische hulp bieden, maar kan je ook versterken in jouw manier om met de problemen om te gaan. Hij of zij heeft goede contacten met andere hulpverleners, waardoor de route naar andere, specifieke hulp ook makkelijker wordt.

Een traject duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Gesprekken duren meestal een uur per keer. Meestal heb je eens in de twee of drie weken een gesprek.

Hoe ben je goed voorbereid?

Je hoeft je niet specifiek voor te bereiden op de gesprekken met de maatschappelijk werker. Natuurlijk helpt het als je zelf al goed weet waar je het over wil hebben, bijvoorbeeld door het op te schrijven.

Aan de slag

Je kunt een afspraak maken door te bellen naar 088 900 4000. Dit nummer is elke werkdag van 9.00-17.00 uur bereikbaar. Voor meer informatie kun je kijken op www.kwadraad.nl/waar-vind-ik-kwadraad/wassenaar.

Bekijk ook eens