Wat is het

Jongerencoaching is er voor jongeren die tegen problemen aanlopen in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Een jongerencoach staat naast je, denkt met je mee en helpt je om deze problemen aan te pakken.

Wat kun je verwachten?

Volwassen worden betekent dat je steeds meer zelfstandig kan. Of het nu gaat om structuur aanbrengen, voor jezelf opkomen of je school of werk goed te doen. Bij veel jongeren gaat volwassen worden vanzelf. Voor sommigen is dit minder vanzelfsprekend. Dan kun je hulp krijgen van een jongerencoach. Een jongerencoach luistert naar je vraag of probleem en helpt hiermee op weg. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het vinden van een stageplek, over leren plannen of over je sociaal meer weerbaar voelen. Een jongerencoach is er voor jou. Met de hulp van een jongerencoach sta je er niet alleen voor.

Een jongerencoach komt naar je toe of je kiest samen een plek waar je wilt afspreken. Dit kan op school zijn, thuis of bijvoorbeeld in een restaurant. Je start met een eerste gesprek waarin je de vraag met elkaar opheldert. Vervolgens maak je afspraken over hoe je samen aan jouw vraag gaat werken. Afhankelijk van je vraag kan het zijn dat één gesprek voldoende is, of dat je voor langere tijd hulp krijgt van de jongerencoach. We werken altijd naar een oplossing toe waarin jij je ook kunt vinden.

Hoe ben je goed voorbereid?

Je hoeft je niet specifiek voor te bereiden op een gesprek. De coach zal je helpen door de juiste vragen te stellen en maakt duidelijke afspraken over waar je elkaar zal ontmoeten. Je coach is laagdrempelig te bereiken via WhatsApp.

Jongerencoaching is volledig gratis. Je hebt geen verwijzing nodig.

Aan de slag

Klik hier om de coaches te zien. Je kunt je eenvoudig aanmelden via WhatsApp door het telefoonnummer te kiezen van de coach die jou aanspreekt. Je kun je ook aanmelden via een DM op Instagram. Vind je het te spannend om jezelf aan te melden, dan kun je ook aangemeld worden door je ouders of door iemand van school.

Bekijk ook eens