Wat is het

Je Angst de Baas is een training waarin kinderen (uit groep 6 t/m 8) leren om beter met hun (faal)angst om te gaan.

Wat kun je verwachten?

De training Je Angst de Baas bestaat uit zes bijeenkomsten voor de kinderen en een eindgesprek met de ouders. Groepen bestaan uit vier tot acht kinderen en de training wordt verzorgd door twee maatschappelijk werkers. In deze training leren kinderen o.a. om verbanden te leggen tussen gedachten, gevoelens en gedrag, zich bewust te worden van signalen van het lichaam, en meer zicht te krijgen op kwaliteiten en vaardigheden die kunnen helpen bij (faal)angst. Ze leren ook ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Hoe ben je goed voorbereid?

Ouders kunnen hun kinderen zelf aanmelden voor de training. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor deelname van kinderen is toestemming van beide (gezaghebbende) ouders nodig. De deelnemers hoeven zich verder niet specifiek voor te bereiden op de training.

Aan de slag

Voor meer informatie over de eerstvolgende training kun je bellen naar 088 900 4000 of e-mailen naar bureaudienst.wassenaar@kwadraad.nl. Actueel aanbod van de training staat vermeld op de site van Kwadraad in de ‘activiteitenkalender’.

Bekijk ook eens